29 Ekim 2011 Cumartesi

Dinazorlar da kuşlar gibi göçüyormuş!

 Dinazorların da kuşlar ve hayvanlar gibi gibi göç ettiği ortaya çıktı.

ABD'de Colorado Üniversitesi'nden bilim insanlarının araştırmalarında ilk kez dinazorların kuşlar gibi göç ettiği ortaya çıkarıldı.

Camarasaurus dinazorlarının yazın sulu yerlerde yaşadığını belirten uzmanlar kurak mevsimlertde su bulmak için göç ettiklerini belirledi.

24 Ekim 2011 Pazartesi

Gezegenimizi kim kurtaracak? Doğa için 10 kuruluş

Ekoloji
Bölüm III: Gezegenimizi kim kurtaracak? Doğa için 10 kuruluş

Doğanın savunucuları
Ekoloji : Sorun ne kadar ciddi? Gelecek için umut ışığı
1) Uluslararası Doğa Koruma Birliği, IUCN
Dünya Koruma Birliği adıyla da bilinen kuruluş, 1948 yılında hükümetlerden bireylere kadar, doğanın korunmasıyla ilgilenen herkesin katılabileceği bir forum olarak kuruldu. IUCN, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gözlemci statüsüne sahip tek çevre koruma kuruluşu. Örgüt, dünyadaki en büyük ve etkili koruma örgütü. On binlerce bilim insanının gönüllü çalışmasıyla desteklenen birlik, pek çok kişinin gözünde koruma dünyasının "resmi" sesi; pek çok koruma programının ve politikasının koordinasyonundan sorumlu. Kuruluşun en çok bilinen çalışması, sonuncusu 2002 yılında yayımlanan Nesli Tehlikede Olan Türlerin Listesi (Red List of Threatend Species). Bu liste, tehdit altındaki bitki ve hayvanların en son durumu hakkında kutsal kitap gibi kabul ediliyor.
www.iucn.org; www.redlist.org


RSPB'den Peter Robinson, ör

Evrime inanılmaz, Evrim bilinir: Ekoloji : Sorun ne kadar ciddi? Gelecek için umut ...

Evrime inanılmaz, Evrim bilinir: Ekoloji : Sorun ne kadar ciddi? Gelecek için umut ...: Ekoloji Bölüm I: Sorun ne kadar ciddi? Gelecek için umut ışığı Rio Dünya Zirvesi'nde 182 ülkenin Biyolojik...

Darwin,evrim teorisi,çeşitlilik, evrim, genetik, genetik,fosil,mutasyon,Ekoloji

23 Ekim 2011 Pazar

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Doğa anadan özür dilemek yetmiyor

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Doğa anadan özür dilemek yetmiyor: Doğa anadan özür dilemek yetmiyor Yeryüzündeki her şey gibi doğa da sınırlı ve doğanın kendini yenileme eşiği, bilim adamlarına göre 1980'...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Asit yağmuru ormanlar için tehdit

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Asit yağmuru ormanlar için tehdit: Asit yağmuru ormanlar için tehdit Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü Araştırma Şube Müdürlüğü uzmanı Ziraat Yüks...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Plastik şişeden ada yapacaklar!

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Plastik şişeden ada yapacaklar!: Kulağa çılgınca geliyor, ama bilim insanları Pasifik okyanusundaki plastik atıklardan ada yapmayı planlıyor! Hollandalı bilim insanlar...

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Piller artık çöpe gitmiyor

Piller artık çöpe gitmiyor

Türkiye'de, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından 2005-2010 yıllarında yaklaşık bin 500 ton atık pil toplandı.
TAP Derneği Proje Sorumlusu Çevre Mühendisi Elif Kara, atık pillerin çöpe atılamayacak kadar değerli olduğunu söyledi. Avrupa'da atık pillerin toplanmasına öncülük eden Avusturya'nın, toplama işlemine 1992 yılında başladığını belirten Kara, bu ülkeyi İsveç, Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika'nın takip ettiğini bildirdi.

20 Ekim 2011 Perşembe

Onlarca yırtıcı hayvan vurularak öldürdüler

ABD'nin Ohio eyaletinde tutuldukları çiftlikten kaçan ve aralarında aslan, kaplan, çita ve boz ayı gibi türlerin bulunduğu vahşi hayvanlar, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürüldü.
Yetkililer, Muskingum kasabasındaki egzotik hayvan çiftliğinde tutulan hayvanların, çiftliğin sahibi Terry Thompson tarafından kafeslerinden çıkarıldığını ve Thompson'ın hayvanları serbest bıraktıktan sonra intihar ettiğini açıkladı.
Uzun menzilli silahlarla kasaba etrafındaki tarlaları ve ormanlık alanı inceleyen ekipler, 48 hayvanı tüfekle vurarak öldürdü, 6 hayvanı ise canlı yakalamayı başardı.

19 Ekim 2011 Çarşamba

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Canlıların biyolojik yapısı değişiyor

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Canlıların biyolojik yapısı değişiyor: Araştırmacılar, iklim değişikliğinin doğal yaşam alanlarında neden olduğu olumsuz etkiler dolayısıyla kutup ayılarının küçülmeye başladı...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

18 Ekim 2011 Salı

Tavuk ve hindi gübreleri enerjiye dönüşecek

Bolu'da tavuk ve hindi entegre firmalarının çevre kirliliğine neden olan yıllık 150 tonluk atığı enerjiye dönüştürülecek.
Bolu Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından iki yıldır yapılan çalışmalar sonucunda tavuk ve hindi atıkları enerjiye dönüştürülecek. Bolu Valiliği Abant Toplantı salonunda ''Tavuk ve hindi atıklarının verilmesi, toplanması, nakli ve enerjiye dönüştürülmesi'' ile ilgili sözleşme imzalandı. İmza törenine Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Ylmaz, atıkları enerjiye dönüştürecek olan SCAŞ Firması Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, Beypiliç, Erpiliç, Pak Piliç, CP, Ak Piliç, Bolca Hinci üst düzey yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

17 Ekim 2011 Pazartesi

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede ?: Madde Döngüsü Nedir

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede ?: Madde Döngüsü Nedir: Ekosistem, canlıların içinde bulundukları canlı ve cansız varlıkların oluşturduğu ekolojik bir sistemdir.Tüm dünyaya ekosistem denebileceğ...

Darwin,evrim teorisi,çeşitlilik, evrim, genetik, genetik,fosil,mutasyon

16 Ekim 2011 Pazar

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Bu mantar ağaç kütüklerinde yetişiyor

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Bu mantar ağaç kütüklerinde yetişiyor: Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı, bakım masrafları düşük olan kayın mantarları, içerdiği besin maddelerinin yüksekliği ve piyasal...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Filamingolar göçlerini sürdürüyor

Tuz Gölü'nün ev sahipliğinde yazı geçiren ve bu yıl üreme rekoru kırarak 16 bin yavruyu kulaçkadan çıkaran filamingoların, güney bölgelere göçü devam ediyor. Filamingolar, göçleri öncesi son görsel şölenlerini sunuyorlar.
Tuz Gölü, bu yıl 50 bin civarında flamingoya ev sahipliği yaptı. Doğa Koruma Merkezi Tür Koruma Programı Koordinatörü ve flamingo uzmanı Özge Balkız, Türkiye'de ''allı turna'' olarak da bilinen flamingoların, tuzlu sulak alanları yaşam ve üreme alanı olarak seçtiğini, bu kapsamda da Akdeniz kıyısı ülkelerin flamingolar için önemli bir durak olduğunu söyledi.
Akdeniz kıyısı ülkeler içinde Türkiye'deki Gediz Deltası ve Tuz Gölü'nün flamingolar için önemli bir kuluçka sahası olduğunu belirten Balkız, ''Üreme alanında çok seçici olan flamingolar, Gediz Deltası'nda ve Tuz Gölü'nde kuluçkaya yatıyorlar. Gediz Deltası'ndaki koloninin köpekler tarafından dağıtılması nedeniyle flamingolar bu yıl sadece Tuz Gölü'nde üreme yaptılar'' dedi.

15 Ekim 2011 Cumartesi

Bağlama Gölü, kirlilik tehdidi altında

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Evri beldesinde bulunan nilüfer çiçekleriyle göz kamaştıran Bağlama Gölü'nün, son yıllarda artan kirlilik tehdidi altında olduğu bildirildi.
Evri beldesinde dağın eteğinden çıkan kaynak su ile beslenen Bağlama gölü, doğaseverlerin tercih ettiği yerlerden biri. Bahar ayında açan nilüfer çiçekleri ile adeta göz kamaştıran göl, son yıllarda kirlilikle mücadele ediyor.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yağmur Uysal, bu tip göllerin yüzey suları içinde kirlenmeye karşı en hassas su kaynakları olduğuna işaret etti.
Bağlama Gölü'nün nilüfer çiçekleriyle güzel bir görüntü oluşturduğunu, ancak son yıllarda aşırı bir kirlenmeyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Uysal, şöyle konuştu:
''Göle giren kirleticiler, ağır metaller, güç parçalanabilen gübreler, tarım ilaçları, plastikler gibi, biyolojik olarak bozulması zor olan kirleticiler zamanla gölde birikim meydana getirerek canlı hayatını ve ekolojik yapıyı olumsuz etkilemektedir. Bağlama gölündeki bu kirlenme son yıllarda artmaya başlamıştır. Dolayısıyla doğal yaşamın bir parçası olan Bağlama Gölü'nün korunmasına yönelik mutlaka çalışma yapılması gerekmektedir. Kentin turizm potansiyeli arasında yer alan Bağlama Gölü'nün bu kirlenmeye karşı korunması şarttır.''

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Köpek balıkları - Köpek balıkları'nın zihinsel har...

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Köpek balıkları - Köpek balıkları'nın zihinsel har...: 'Köpek balıkları nereye gittiklerini çok iyi biliyorlar' Bazı köpek balığı türlerinin 50 kilometreye varan mesafelerdeki hedeflerine ha...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

Piranhaların dünyası - Piranha ritmi

Avını ısıra ısıra kemiren piranhaların korku uyandıran bir şöhreti var. Ama yeni bir araştırma, bu balıkların Amazon'un sularında dişlerinden ziyade, çıkardıkları sesle varlık gösterdiğini ortaya koydu.

12 Ekim 2011 Çarşamba

yetersiz altyapı ve çarpık kentleşme

'Şuçlu doğa değil çarpık kentleşme'

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Türkiye'de yağışların can, mal ve toprak kayıplarına neden olan sel felaketlerine dönüştüğünün altını çizerek, yaşanan sorunların, düşen yağış miktarından değil, yetersiz altyapı ve çarpık kentleşmeden kaynaklandığını belirtti.
Çevre Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, plansız ve düzensiz kentleşme, tarım arazileri üzerine yerleşim planlarının uygulanması, orman alanlarının yok edilmesi, dere yataklarına ve kıyılara bilinçsizce yapılan müdahaleler

10 Ekim 2011 Pazartesi

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Yaşama Tutunmak

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Yaşama Tutunmak: İnanırsan başarırsın! Kutuplardaki buzlar hızla erirken bu kutup ayısının kendine inancını kaybetmeden bir buz parçasından diğerine atl...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

9 Ekim 2011 Pazar

Evrime inanılmaz, Evrim bilinir: Balık için küçük, evrim için büyük bir sıçrama

Evrime inanılmaz, Evrim bilinir: Balık için küçük, evrim için büyük bir sıçrama: Hayat suda başladı. Peki karaya nasıl sıçradı? Araştırmacılar, inceledikleri bir grup balıkta bunun ipucunu gördüklerini söylüyor. Katı ...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

8 Ekim 2011 Cumartesi

Ekosistem Canlı Yaşamı: Güvercinler Yavrularını kursaklarındaki sütle besl...

Ekosistem Canlı Yaşamı: Güvercinler Yavrularını kursaklarındaki sütle besl...: Güvercinler de süt üretiyor Güvercinler kursaklarında, civcivleri güçlendiren bir tür süt üretiyorlar. Son bir araştırmaya göre güvercin...

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

Güvercinler Yavrularını kursaklarındaki sütle besliyor

Güvercinler de süt üretiyor

Güvercinler kursaklarında, civcivleri güçlendiren bir tür süt üretiyorlar. Son bir araştırmaya göre güvercin sütü bilinen yağlar ve proteinler dışında bağışıklık sistemi ve antioksidanlar için çok sayıda madde içermekte.
Bilim teknik- Kursak sütü bugüne kadar güvercinlerde, flamingolarda ve erkek imparator penguenlerinde saptandı diyor. Avustralyalı araştırmacılar BMC Genomics dergisinde. Daha önceki araştırmalara göre anne ve baba güvercin, civcivlerin yumurtadan çıkmasına birkaç gün kala süt üretmeye başlıyor. Süt üretimi kursağın iç kısmında gerçekleşmekte.

7 Ekim 2011 Cuma

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Asya uğurböceği (Harmonia axyridis) sıtmaya karşı

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Asya uğurböceği (Harmonia axyridis) sıtmaya karşı: Uğurböceği sıtmaya karşı Asya uğurböceğinin (Harmonia axyridis) beden sıvısını (hemolimf) inceleyen Almanlar, içindeki bir maddenin sıtm...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

“İmidacloprid” maddesi ve arı kıyımı

'Arıları kıyıma' devam

Tarım Bakanlığı ruhsatsız ilaçla ilgili olaya el koydu ama kıyımın önüne geçemedi.
Geçen yıllarda Trakya’da meydana gelen “arı kıyımı” bu sene de devam etti. Türkiye’nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık üçte birini sağlayan Tekirdağ’da, ayçiçeği tohumunda kullanılan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ruhsat vermediği “İmidacloprid” maddesi bu sene de Trakya’da arıların toplu ölümüne yol açtı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu yılın başında, “Bu konuyla ilgili olarak; üreticilere ayçiçeğinde ruhsatlı olmadığı halde kullanılan İmidacloprid etken maddeli insektisitin tavsiye dışı kullanımının sakıncalarını ve tavsiye dışı kullanılması halinde de çevreye ve faydalı organizmalara karşı giderilmesi mümkün olmayan sorunlara yol açabileceğinin anlatılması gerekmektedir” dedi, ancak bölgede kıyımın önüne geçemedi.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Plastik damacanaya alternatif olarak ''çanak damacana''

Plastik yerine ''çanak damacana''

Çanak ve çömlek yapımıyla ünlü Nevşehir'in Avanos ilçesindeki ustalar, plastik damacanaya alternatif olarak ''çanak damacana'' üretti.
Çömlek üreticisi Osman Şibik, son günlerde plastik damacanalara alternatif olarak üretikleri su sebillerine ilginin arttığını söyledi.
Plastik damacaların zararları ve doğal ürünlere olan ilginin artmasıyla birlikte topraktan yapılan çanak damacanalara da talebin arttığını anlatan Şibik, damacana şişesi şeklini verdikleri Avanos toprağından yapılan çanak damacanalara musluk monte ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:
''Biz Avanoslu çanak çömlek ustaları ve işletmecileri, ürettiğimiz topraktan yapılan çanak damacanaların son derece sağlıklı ürünler olduğunu söylüyoruz. Çünkü yaptıklarımız tamamen