19 Aralık 2011 Pazartesi

Anadolu'nun İsyanı Duymadım, görmedim, bilmiyorum diyenler için


Anadolu'nun İsyanı from Anadoluyu Vermeyecegiz on Vimeo.

Duymadım, görmedim, bilmiyorum diyenler için Anadolu’daki dere ve doğa katliamı belgelendi…
Enerji ve kalkınma politikalarının doğa ve akarsular üzerindeki olumsuz etkisini ve halkın bu yatırımlara karşı tepkisini gözler önüne seren ‘Anadolu’nun İsyanı’ adlı film rekora gidiyor.

Herhangi bir kar amacı güdülmeden konuya duyarlı insanların gönülden destekleriyle tamamlanan film, HES’lere karşı Anadolu’da verilen mücadeleyi bizzat onların ağzından anlatıyor.

Hidroelektrik santrallerin (HES) doğa ve kırsalda yaşayan insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ve HES yatırımlarına karşı verilen mücadeleleri anlatan ‘Anadolu’nun İsyanı’ adlı kısa film gönüllü desteklerle ve kolektif bir çalışma sonucu ortaya çıkarıldı.

Anadolu’nun dört bir yanında devam eden HES çalışmalarının yıkıcı etkisine dikkat çeken film Akdeniz’den Karadeniz’e, Doğu Anadolu’dan Ege’ye kadar 20 bin kilometre yol kat edilerek çekildi.

İnternet üzerinden indirilebilen, çoğaltılmasına ve dağıtılmasına, festival ve toplu gösterimler için özel izin alınmasına, kullanılmasına herhangi bir kısıtlama konulmayan film, Anadolu derelerinin özgür akması için mücadele edenlere adandı.

Bir haftada içerisinde 200 bine yakın izleyiciye ulaşan filme dileyen herkes sosyal paylaşım sitelerinden,

Ormancılık Hakkında Genel Bilgi

Ormancılık Hakkında Genel Bilgi ORMANCILIK
Ormancılık, toplumun orman ürünlerine ve hizmetlerine olan gereksinimlerini sürekli ve optimal olarak karşılamak amacıyla biyolojik, teknik, ekonomik, sosyal, kültürel ve yönetsel çalışmaların tümünü kapsayan çok yönlü ve sürdürülebilir bir etkinlik olarak tanımlanmaktadır. Diğer bir

17 Aralık 2011 Cumartesi

Yürüyen balık görüntülendi! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Yürüyen balık görüntülendi! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Bilim adamları Afrikalı akciğerli balığı yürürken görüntüledi.
Çekilen videoda bu balık, iki uzun arka yüzgecini akvaryumun tabanında arka ayak gibi kullanırken görülüyor.

Ön yüzgeçler ise hareketsiz kalıyor ve hayvanın gövdesi, sadece arka yüzgeçlerin yardımıyla ileriye ittiriliyor.
Bilim adamlarına göre bu görüntüler, yürüme konusunda "ilk adımların" karada değil, bu balığa benzer türler tarafından suda atıldığına işaret ediyor.
Bir diğer deyişle akciğerli balık, evrim sürecinde su canlıları ile kara canlıları arasındaki halkanın nasıl oluşmuş olabileceğinin canlı göstergesi.

- Sent using Google Toolbar

Darwin,evrim teorisi,çeşitlilik, evrim, genetik, genetik,fosil,mutasyon,Ekoloji

15 Aralık 2011 Perşembe

Teknoloji gorilleri tehdit mi ediyor? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Teknoloji gorilleri tehdit mi ediyor? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Son model teknolojik ürünlerin yapımında koltan madeni kullanılıyor. Rezervin yüzde 80'ine sahip Kongo ise gorillerin doğal yaşam alanı...

Dünyadaki en büyük maymun türü olan gorillerin Afrika’da ki yaşam alanlarının yok olması bu görkemli canlının geleceğini tehdit ediyor. Bu tehdidin en önemli nedeni ise her yeni modelini coşkuyla karşıladığımız cep telefonları, bilgisayar, DVD player ve oyun konsolları gibi enerjiyi depolayarak kullanan elektronik aletler. Çünkü, bu aletlerin yapımında kullanılan koltan madeni gorillerin yaşadığı bölgeden elde ediliyor.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

13 Aralık 2011 Salı

Yuvacık'ta bir aylık su kaldı - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Yuvacık'ta bir aylık su kaldı - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda bir aylık su kaldı.

- Sent using Google Toolbar
Ekoloji - Çevre >
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

11 Aralık 2011 Pazar

Kelebekler kanat renklerine nasıl kavuştular?

Kelebekler renkli kanat motiflerini 47 milyon yıl öncesinden boyar maddeyle değil nano yapılarla üretmeye başlamış.

PloS Biology dergisindeki yazıya göre bu bilgi, Frankfurt yakınlarındaki Messel Çukuru’nda bulunan iyi korunagelmiş kelebek fosillerinden elde edilmiş. Anlaşıldığı üzere kelebekler milyonlarca yıl öncesinden karmaşık optik mekanizmalar geliştirmişler. Yapısal renkler birçok böcek, kelebek ve bazı kuş kanatlarında görülen parıltıyı ve yanardöner renkleri oluşturuyorlar.

Bir buzulun dramatik hayatı! (Video) - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Bir buzulun dramatik hayatı! (Video) - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: - Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Jurassic Park gerçek mi olacak?

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Jurassic Park gerçek mi olacak?: Rusya ve Japonya'dan bilimadamları, soyu tükenmiş "yünlü mamutlara" Jurassic Park tarzı bir deneyle hayat vermek için kolları sıvadı. Bi...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Kutup ayıları yamyam oldu

Kutup ayıları genellikle, anakaradaki akrabalarına göre daha sempatik bir imaja sahip. Ancak doğa bilimcilerin elde ettiği yeni görüntüler hem bu imajı sarsıyor, hem de türün içinde bulunduğu zorlukları ortaya koyuyor.
Fotoğraflardan birinde yetişkin bir kutup ayısı, öldürdüğü yavrunun bedenini buzlar üzerinde sürüklerken görülüyor.

8 Aralık 2011 Perşembe

Şilili bilim insanları, Patagonya'daki buzulun dramatik biçimde küçülmesini fotoğraflarladı

Şilili bilim insanları, Patagonya'daki buzulun dramatik biçimde küçülmesini fotoğraflarla gözler önüne seriyor.

Şilili buzul bilimci Andres Rivera, Jorge Montt buzulunun, ülkedeki diğer bütün buzullardan daha hızla küçüldüğünü, ön kısmının, Şubat 2010 ile Ocak 2011 arasında 1 kilometre çekildiğini söyledi.
Rivera, küresel ısınmayı, buzulun küçülmesine neden olan faktörlerden biri olarak sıralarken, küçülmenin özellikle bu kadar hızlı olmasının, buzulun derin haliç sularında bulunmasına bağladı.

7 Aralık 2011 Çarşamba

Köylerin 'HES' kardeşliği - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Köylerin 'HES' kardeşliği - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Muş'un Varto ilçesinde Goşkar Deresi üzerine yapılacak hidroelektrik santralına (HES) karşı 10 köy halkı birleşerek eylem yaptı.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

6 Aralık 2011 Salı

Himalayalar'ın ak saçları dökülüyor!

Himalayalar'daki buzulların erimesiyle ilgili yeni araştırmaların, iklim değişikliğinin bu bölgedeki etkisini ve 1,3 milyar kişinin karşı karşıya kaldığı potansiyel tehdidi gözler önüne serdiği bildirildi.
Merkezi Katmandu'da olan Uluslararası Entegre Dağ Gelişimi Merkezi'nin (ICIMOD) üç raporundaki araştırmalarda, buzulların son 30 yılda Nepal'de yüzde 21, Butan'da yüzde 22 oranlarında azaldığı ortaya kondu.

"Yıl: 2100... Türkiye susuz kalacak!"

Hava sıcaklıklarının bu şekilde devam etmesi durumunda Türkiye’yi su kıtlığı ve kuraklığın beklediği iddia edildi.

İngiltere Meteoroloji Dairesi tarafından dünyada iklim değişikliği ve sonuçları konusunda hazırlanan raporda, Türkiye’de yaz aylarında kaydedilen hava sıcaklıklarının 1960’tan beri istikrarlı bir şekilde artış gösterdiği belirtildi.

2 Aralık 2011 Cuma

Denizin dibindeki el değmemiş hazine! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Denizin dibindeki el değmemiş hazine! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Hint Okyanusu'nun dibinde, aralarında altın, gümüş ve bakırın da yer aldığı metal rezervleri bulundu.

- Sent using Google Toolbar
Deniz - Denizcilik (sea shipping) deniz bilimi (marine science)

Burdur Gölü tehlike altında

Doğa Derneği tarafından yapılan araştırmada, Burdur Gölü'nün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur Gölü ile ilgili yapılan araştırmada, su seviyesinin ciddi oranda çekildiğinin tespit edildiğini ve bu çekilme devam ettiği takdirde 2040 yılında gölün önemli bir kısmının kurumuş olacağının tespit edildiğini kaydetti.

Hint Okyanusu'nun dibinde metal rezervleri bulundu

Hint Okyanusu'nun dibinde, aralarında altın, gümüş ve bakırın da yer aldığı metal rezervleri bulundu. Yüzde 24 oranında bakırdan oluştuğu belirtilen rezervin bugüne kadar deniz dibinde rastlanan en yüksek oran olduğu belirtiliyor.

Alman Spiegel dergisinin internet sitesindeki habere göre, bilim adamları, Madagaskar açıklarında 2800 metre derinlikte 10 bin metrekarelik alana yayılmış ve 100 metre enindeki bir engebede metale rastladı.

1 Aralık 2011 Perşembe

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Hayvanlar deprem olacağını nasıl hissediyor?

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Hayvanlar deprem olacağını nasıl hissediyor?: Kimi hayvanların depremlerden önceki olağandışı davranış biçimi neye dayanıyor? Bilim adamları, bunun hayvanların sulardaki kimyasal de...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı