11 Kasım 2011 Cuma

Orkinosların geleceği

Orkinosların geleceği tartışılıyor

Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) toplantısı İstanbul’da devam ediyor.
Green Park Pendik Hotel’de 19 Kasım’a dek sürecek toplantıda Akdeniz için önemli bir tür olan orkinosları kurtarma planları tartışılacak. Greenpeace, orkinosların geleceği için acilen hükümetleri harekete geçmeye çağırarak endüstriyel balıkçılık faaliyetlerinin bu şekilde devam etmesi halinde sualtı ekosisteminin risk altına gireceği uyarısında bulundu. Greenpeace Akdeniz Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre yıllardır süregelen aşırı avlanma, yasadışı avcılık ve orkinos çiftliklerinde yaşanan hasatlar nedeniyle bu tür, tehlike altındaki canlılar arasında yer alıyor. Çözümün, ekosistemin korunmasını temel alan balıkçılık politikalarının oluşturulması ve avlanma kotalarının belirlenmesinde yattığına dikkat çeken Greenpeace, bu hafta başında Seferihisar’da orkinos çiftliği kurulması kararının iptal edilmesinin önemli bir adım olduğuna dikkat çekiyor.
Avrupa sınıfta kaldı
Bu yıl komisyon toplantısı diğer orkinos türlerinin yönetimi konusuna da odaklanacak. Süregelen orkinos krizi Avrupa’nın yetersiz balıkçılık yönetiminin yok edici etkilerini gösteriyor. Greenpeace, sağlıklı okyanuslar için sürdürülebilir balıkçılık politikalarının uygulanması ve dünya denizlerinin yüzde 40’ının küresel deniz rezervleri ilan edilmesi için yıllardır kampanyalar yürütüyor.
Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı Bitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Orman - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı