1 Ocak 2012 Pazar

Birinci sınıf tarım alanına 5 santral

Hatay'ın Erzin ilçesindeki iki köyde, yargı süreci devam etmesine rağmen 3 bin dönümlük birinci sınıf tarım alanına 5 termik santral kurulması için ilk adım atıldı.

Termik santralların yapımı için Erzin Belediyesi’nden ruhsat alan şirket, 750 dönümlük alanda hafriyat ve düzeltme çalışmalarını başlattı. Termik santrallardan biri Yeşiltepe köyü, dördü Aşağı Burnaz köyünde kurulacak.
Yöreye kurulacak termik santralların sadece kentin ya da İskenderun Körfezi’nin sorunu olmadığını, çıkan atık ve gazların bölgeyi hatta sınır ötesini olumsuz etkileyeceğini ifade eden Erzin Çevre ve Tarihi Varlıklarını Koruma Derneğe Başkanı Necdet Sökmen de konu yargıda görüşülürken inşaat ruhsatının verildiğine ve şantiye çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti.

Erzin Çevre Koruma Derneği Başkanı Cemal Ertaç ve Erzin Termik Santral Karşıtı Çevre Platformu dönem sözcüsü Mustafa Vural da duruma tepki göstererek santrallerin yapılacağı alanların tarım arazisi olduğunu ve bunun doğa katliamı olacağını söylediler.

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı Bitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Orman - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı