13 Ağustos 2011 Cumartesi

Antibiyotikli balık

Denize girildiğinde veya balık yendiğinde antibiyotik de alındığını vurgulayan Bora, çiftliklerin kıyıya birkaç kulaç mesafede olduğuna dikkat çekti. Bora, "Dünya standartlarına göre, 100-200 metre derinlikte olmaları ve 2-3 senede bir yer değiştirmeleri gerek" diye konuştu.
canlı yaşamı
Çeşme Yarımadası’nda balık çiftlikleri kıyıya yakın kurulurken kirlenen denizde balıklara “ölmesinler” diye antibiyotik veriliyor. Yarımada Çevre Platformu Sözcüsü Ümit Bora, “Denize girdiğinizde ya da balık yediğinizde antibiyotik alıyorsunuz. Burada balıklar ilaca rağmen kirlilikten ölüyor. Bu antibiyotik insanlara verilenin 200 katı. Burada ölümcül bir virüs var. Acil önlem alınmazsa deniz kendisini 100 senede temizleyemez” uyarısında bulundu.


Yarımadada 50’yi geçkin balık çiftliği olduğunu söyleyen Bora, çiftliklerin kapasitelerinin binlerce ton olduğunu dile getirdi. Bora çiftlikleri büyük şirketlerin satın aldığını kaydetti.

Eğri Liman’ın çiftlikler yüzünden elden çıkmış olduğunu söyleyen Bora, “Orası Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemilerini demirlediği limandı. Çiftlik kurdular, öyle kirlettiler ki kendi balıkları bile öldü. Sonra limanı terk ettiler” dedi.

‘Kararlıyız’

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de ilçelerine balık çiftliği kurulmaması için halkla birlikte örgütlü ve kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Orman - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı