20 Haziran 2011 Pazartesi

Doğu Akdeniz'de gönüllü deniz temizliği

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde, gönüllü dalgıçların başlattığı deniz temizliği tamamlandı.
İlk etabı dün yapılan ''Çöpsüz Deniz'' etkinliğinin ikinci gününde ODTÜ Sualtı Topluluğu, Mersin Üniversitesi Su Sporları Topluluğu, Mersin Amatör Fotoğrafçılar Derneği üyeleri ve yurttaşların katılımıyla su altında temizlik yapıldı.
Etkinlik boyunca 29 kişi, üçer dalış yaparak, her dalışta 40'ar dakika su altında kaldı.

Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların da güvenlik desteği verdiği etkinlik kapsamında, denizden çıkarılan atıklar, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla sahilde sergilendi.

''Çok sınırlı sayıda atık çıktı"

Etkinliği organize eden Mersin Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği (EKOLOG) Başkanı Alper Girgiç, temizliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu çalışmayı önümüzdeki süreçte de periyodik olarak sürdürmek istediklerini söyledi.
Deniz altından özellikle pet şişelerin çıktığını anlatan Girgiç, ''Genel olarak baktığımızda çok sınırlı sayıda atık çıktı. Bu da bizi çok sevindirdi'' dedi.
Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale de çevre ve çevre temizliğinin önemine değinerek, insanlara çevre bilincinin yerleştirilmesi gerektiğini, bu kapsamda da yapılan etkinliklerin önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Orman - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı