6 Haziran 2011 Pazartesi

Dünya çevre günü etkinlikleri

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Ekşisu sazlığındaki yangınla ilgili olarak, ''Bu işi yapan kişiyi bulduk. Yapan kişinin kim olduğu belli, şu anda adli tahkikat devam ediyor'' dedi.
Çevre- Erzincan'da Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında konuşan Vali Demir, Erzincan'ın doğa turizminin merkezi olması için her alanda çok önemli çalışmalara imza atıldığını belirtti. ''Erzincan'ın hiçbir noktasında keyfi çöp depolama alanı olmayacak'' diyen Demir, ''Bu uygulama ilin geneli için çok önemli olacak. Belediye ve Çevre Orman Bakanlığı ile ilgili görüşmeler yapıldı, gerekli destek alınacak'' dedi.

Ekşisu'daki sazlık alanda yeni kaynaklar için çalışmaların başlatılacağına değinen Vali Demir, şunları kaydetti:
''Her noktadaki suyun özelliğinin tespiti yapılacak. Kızılay Genel Başkanlığı Ekşisu Saztepe'nin orada yeni bir su buldu. Şu anda tesisleri yapmak üzere o bölgede. Erzincan'da çok değişik kaynakların olduğunu gördük. Sadece maden suyu değil, belki jeotermal, belki de doğal kaynak suyu olarak da epeyce bir kaynağımız olduğunu gördük. Çekül'den gelen ekibin de önerisiyle yeni bir çalışma yapıyoruz.''

Ekşisu sazlığında çıkan yangın

Erzincan'daki kuş cennetinin olduğu bölgede zaman zaman yangınların olduğunu dile getiren Demir, ''Bu işi yapan kişiyi bulduk. Yapan kişinin kim olduğu belli, şu anda adli tahkikat devam ediyor. Ancak önemli olan oranın sürekli olarak korunması. Orada üç tane kuş var önemsiz demiyoruz. Uzun vadede buralar bizim için ekonomik getiri sağlayacak. Tüm kurumların ortak çalışması ile bu bölgede doğaya hiçbir zarar vermeden önemli bir çalışma yapacağız'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Orman - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamı